A meteorológusok nyilatkoztak: Utóbbi száz év leghidegebb telének nézünk elébe

A meteorológusok nyilatkoztak: Utóbbi száz év leghidegebb telének nézünk elébe

0

A 2016/2017-es tél az utóbbi száz év leghidegebb tele lesz Európában, figyelmeztetnek a meteorológusok. A kontinenst sarkvidéki légtömegek szelik...

A 2016/2017-es tél az utóbbi száz év leghidegebb tele lesz Európában, figyelmeztetnek a meteorológusok. A kontinenst sarkvidéki légtömegek szelik majd át, a nap csak ritkán fog előbújni a felhők mögül, írja az adevarul.ro.

Fotó: Pixabay.com

A meteorológusok arra figyelmeztetikk a kontinens lakóit, hogy készítsék elő legvastagabb ruháikat, ugyanis a közeledő tél a szokásosnál jóval hidegebb lesz, idézi Dominik Jung-ot a mesastuces.net.

A legalacsonyabb hőmérsékleti értékekre a januári és februári hónapokban kell számítani, de március sem lesz sokkal melegebb, jelentősebb felmelegedés pedig csak áprilisban várható.

Az Accuweather meteorológusa, Joe Bastardi megerősítette kollégája jóslatait, és hozzátette, a hideg évszakban Európa fölé sarkvidéki légtömegek érkeznek.

„Ez a jelenség a légtömegek zavaros mozgásával függ össze. Az eddigi délről érkező ciklonok havazást és viharokat eredményeztek, ezeket most sarkvidéki légtömegek követik. A légtömegek mozgását általában a naptevékenység befolyásolja. Jelenleg alacsony hőmérsékletek elé nézünk, de egyelőre korai lenne „jégkorszakról”, vagy globális lehűlésről beszélni” – mondta Elena Volosiuk, a Fobos meteorológiai központ munkatársa.

Forrás: marosvasarhelyi.info

► KÉRJÜK OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK! HOZZÁSZÓLNI LENTEBB TUDSZ!

SZÓLJ HOZZÁ


Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!